გარეული ფრინველები

ღალღა


ღალღა (Коросте́л,Crex crex)

ღალღა წიწილოვანი ფრინველია. იკვებება მარცვლოვანი მნარეების თესლითა და წვრილი

უხერხემლოებით. ღალღა სწრაფად დარბის და უხალისოდ ფრენს. ის სპორტული ნადირობის

ობიექტია.


დაწვრილებით...

 

დურაჯი


დურაჯი (Тура́ч,Francolinus francolinus)

დურაჯი სანადირო ობიექტია,მასზე ნადირობენ როგორც იარაღით ასევე ძაღლებით.

თუ შესაძლებელია მიმინოთიც.მისი რაოდენობა ბოლო 2 საუკუნეში ძალზედ შემცირდა.

გავრცელებულია ევროპასა და აზიაში, არაბეთის ნახევარ კუნძულზე, კუნძულ კვიპროსზე,

საქართველოში, აზერბაიჯანსა და თურქმენეთში.


დაწვრილებით...

 

ნადირობა იხვზე

 

კავკასიური როჭო

როჭო (Lyrurus), ფრინველთა გვარი ქათმისნაირთა რიგისა. აერთიანებს 2 სახეობას: ჩვეულებრივი როჭო (Lyrurus tetrix), რომელიც გავრცელებულია ევროპასა და აზიის ტყისა და ტყე-ველის ზონებში და კავკასიური როჭო (Lyrurus mlokosiewiczi), რომელიც ბინადრობს დიდი და მცირე კავკასიონის მთიანეთში. გავრცელებულია მთავარი კავკასიონის ქედსა და მცირე

დაწვრილებით...

 

კოლხური ხოხობი

კოლხური ხოხობი 

ხოხობი საქართველოს ფაუნის მშვენებაა. საქართველოში წინათ მრავლად ყოფილა გავრცელებული კოლხეთის დაბლობზე, მტკვრის, ივრისა და ალაზნის ჭალებში. დღესდღეობით მისი რაოდენობა

დაწვრილებით...

 

ჭოვილო, გოჭა (დუპელი)

ჭოვილო, გოჭა (დუპელი)-Great Snipe 

 

ჭოვილო

ჭოვილო-Great Snipe - გოჭა (დუპელი)-მონადირეებშიც და სანადირო ლიტერატურაშიც ჩიბუხასა და გოჭას ერთმანეთისგან გარჩევის თაობაზე დიდი აურზაურია ატეხილი, მათი გარჩევა არ უნდა წარმოადგენდეს სირთულეს. პირველი ეს არის მათი

დაწვრილებით...

 

გნოლი


გნოლი - ფრინველია ქათმისნაირთა რიგისა. მისი სხეულის საშუალო სიგძეა 35 სმ. მამლის წონა 500 გრამს აღწევს, დედლისა - 350 გრამს.
გნოლი ძალიან ლამაზი შეფერილობის ფრინველია; მისი ზურგი, გვერდები და კისერი ნაცრისფერია, სადაც გაბნეულია შავი, წაბლა და რუხი წინწკლები, გვერდებზე გასდევს წაბლისფერი ვიწრო ზოლები. მკერდი მოთეთროა. მამალს მკერდზე აქვს

დაწვრილებით...

 

იხვის მოტყუება სატყუარით

 

ჩიბუხა


ჭაობის ფრინველებიდან ჩვენში ყველაზე ფართოდ გავრცელებულია ჩიბუხა(ბეკასი). განსაკუთრებით მრავლად გვხვდება მიმოფრენისას. ეს გრძელნისკარტა ფრინველი პირველად გაზაფხულზე გამოჩნდება ხოლმე. იგი მრავლად გვხვდება ყველანაირ ჭაობში, მდინარის თუ ტბის პირა ჭანჭრობებში. საშემოდგომო გადაფრენა ჩვენში სექტემბრის დასაწყისიდან

დაწვრილებით...

 

გარეული ბატი

გარეული ბატის  სხეული მასა 3-4,5 კგ. ძირითადად ბინადრობს აღმოსავლეთ გრენლანდიის, ევროპისა და აზიის ტუნდრის, ტყე-ტუნდრისა და ტაიგის ზონაში. ზამთარს ატარებენ ევროპის ხმელთაშუა ზღვისა და შავი ზღვის სანაპიროებზე, შუა და სამხრეთ-აღმოსავლეთ აზიაში.

დაწვრილებით...

 
More Articles...



უახლესი განცხადებები
შემოგვიერთდით
Backgammon